Genellikle kamkat olarak bilinen bu meyve, Güneydoğu Asya kökenlidir. Türkiye'de özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen kumkuat, son zamanlarda popüler hale geldi. Görünüşü portakal ya da mandalina ile karıştırılmasına rağmen, kumkuat kabuğuyla birlikte yenir ve bu onu diğerlerinden ayırır.DÜŞÜK KALORİLİ VE BESLEYİCİKumkuat, düşük kalorisi sayesinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak öne çıkar. C vitamini, potasyum ve lif açısından zengin olan bu meyve, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemine yardımcı olur.Antioksidan içeriği sayesinde kumkuat, vücudu dış etkenlerden koruyarak yaşlanma sürecini yavaşlatır. Ayrıca, kalp sağlığını destekleyerek yüksek tansiyon riskini azaltır.
Bilim ve Yaşam
Yayınlanma: 13 Ocak 2025 - 11:45
Herkes mandalina sanıyor ama 10 kat daha faydalı! Kışın tüketen hastalanmıyor
Son yıllarda sıkça adını duyduğumuz kumkuat meyvesi, egzotik görünümü ve tadıyla dikkat çekiyor. Uzmanlar, soğuk mevsimlerde kumkuat tüketiminin faydalı olduğunu söylüyor. İşte kumkuatın sağlık avantajları...
Bilim ve Yaşam
13 Ocak 2025 - 11:45